• تاریخ انتشار : 1403/02/19 - 09:43
  • بازدید : 92
  • تعداد بازدید : 87
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان پاکدشت

روز جهانی آسم

روز جهانی آسم

روز جهانی آسم

 

برپایی بزرگداشت روز جهانی آسم در 18 اردیبهشت ماه 1403 همزمان در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور با شعار «ارتقای درمان آسم با آموزش» آسم یک معضل بهداشتی عمده با شیوع نسبتا زیاد در جهان است. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، حدود 260 میلیون نفر در جهان مبتلا به آسم می باشند و سالانه نزدیک به 450 هزار مرگ در اثر این بیماری رخ می دهد. طبق آخرین مطالعه انجام شده در کشور ما، شیوع علائم آسم در جمعیت کودکان و نوجوانان حدود 11 %و در بزرگسالان حدود 9 % می باشد. با توجه به شیوع روز افزون این بیماری و عوامل خطر مرتبط با آن و نیز ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری، یکی از مهم ترین اقداماتی که در این زمینه می توان انجام داد، افزایش آگاهی آحاد جامعه نسبت به این بیماری است، GINA) اعتلاف جهانی علیه بیماری آسم) به منظور حساس سازی جامعه، جلب مشارکت ذی نفعان و برنامه ریزی و همکاری در جهت پیشگیری و کنترل آسم، اولین سه شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری نموده است. کشور ما نیز هرساله همگام با سایر کشورهای جهان و با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی، مراکز پژوهشی و انجمن های علمی اقدام به بزرگداشت این روز نموده است. امسال روز جهانی آسم، مصادف با 18 اردیبهشت می باشد. نظر به اینکه افزایش آگاهی عموم جامعه اعم از خدمت دهنده، خدمت گیرنده، مجریان، متخصصان و سیاستگزاران نسبت به این بیماری در کنترل مطلوب بیماری از اهمیت به سزایی برخوردار است، آموزش و اطلاع رسانی به عنوان مهمترین و اصلی ترین استراتژی در برخورد با این بیماری از طرف سازمان بهداشت جهانی معرفی شده است و بر همین اساس شعار امسال « ارتقاء درمان آسم با آموزش » انتخاب گردیده است. باید توجه داشت که آموزش عموم جامعه در زمینه ماهیت این بیماری و عوامل خطر ایجاد کننده و بویژه آموزش بیماران و خانواده های ایشان در خصوص مدیریت بیماری آسم (خودمراقبتی) نقش به سزایی در پیشگیری و کنترل این بیماری در سطح جامعه داشته و ضمن افزایش کیفیت زندگی بیماران موجب کاهش چشمگیر هزینه های اقتصادی خانواده و جامعه می گردد. لازم به ذکر است دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر به منظور کاهش بار و مدیریت بهینه این بیماری در کشور، برنامه تشخیص، درمان و مراقبت آسم در نظام سلامت را طراحی و در 7 دانشگاه علوم پزشکی کشور به صورت آزمایشی اجرا نموده که در سال جاری در شبکه های بهداشتی درمانی سراسر کشور ادغام خواهد گردید

آسم

یک بیماری التهابی مزمن و غیرواگیر ریه است.

التهاب:  موجب درجات متغیری از انسداد برگشت پذیر در راه های هوایی می شود.

 مزمن :به این معناست که بیماری همیشه وجود دارد حتی زمانی که بیمار احساس ناخوشی ندارد.

در افراد مستعد از نظر ارثی مواجهه با عوامل محرک وحساسیت زا (آلرژیک) باعث تغییرات زیر می شود :

  1. انقباض عضلات دیواره راههای هوایی
  2. تورم و التهاب پوشش داخلی راه های هوایی
  3. افزایش ترشحات مخاطی (موکوس) راه های هوایی

مجموع وقایع فوق موجب انسداد راه های هوایی و کاهش عبور جریان هوا از آنها و در نتیجه سخت تر شدن عمل تنفس و بروز علائم آسم می شود.

شیوع بیماری آسم:

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از 260میلیون نفر از مردم دنیا به بیماری آسم مبتلا هستند که جمعیت قابل توجهی از آنان را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند و پیش بینی می شود که تا سال 2025 صد میلیون بیمار آسمی به بیماران فعلی اضافه گردند. سالانه حدود 450 هزار نفر به علت این بیماری جان خود را از دست می دهند.

آسم شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی وشایعترین علت بستری در بیمارستان و نیز شایعترین علت غیبت طولانی ازمدرسه است.

کنترل و درمان آسم:

آسم یک بیماری مزمن است وتاکنون راه حلی برای ریشه کن کردن آسم پیدا نشده است‌ ولی این بیماری را می توان به شکلی درمان وکنترل کرد که از بروز علائم و حملات آن پیشگیری شود.

درصورت کنترل بیماری آسم می توان از زندگی مطلوبی برخوردار بود.

شدت بیماری در هر بیمار ثابت نبوده و در طی زمان تغییر می کند.

هدف از درمان آسم،کنترل این بیماری است.

آموزش بیماران:

به بیمار و خانواده وی در زمینه شناخت عواملی که موجب تشدید علائم بیماری آسم می شوند و راه های پیشگیری و کنترل این بیماری و نحوه مصرف صحیح داروها و استفاده از وسایل کمک درمانی آموزش داده می شود.

 

.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,خبر,آرشیو اخبار
  • کد خبر : 142122
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن