واحد بهبود تغذیه
کارشناس مسئول : مهتاب السادات موسوی
هدف این برنامه کمک به بهبود کیفیت تغذیه و امنیت غذایی مردم از طریق ارتقاء سطح سواد و فرهنگ تغذیه ای و کاهش بار بیماری های غیر واگیر مرتبط با تغذیه است، که با استفاده از تمهیداتی از قبیل اطلاع رسانی و آموزش، تحقیق، پایش و اقدامات پیشگیری و مشاوره تغذیه تحقق می یابد.
شرح وظایف :
· تدوین برنامه عملیاتی واجرای آن
برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید((IDD
· توزیع و نظارت بر آهن یاری و آموزش تغذیه دختران متوسطه اول و دوم، جهت ارتقا سطح سلامت و آگاهی تغذیه ای دانش آموزان دختر
· برنامه پیشگیری و کنترل کم خونی فقر آهن(IDA)
- همکاری با کمیته امداد امام خمینی ( ره) جهت اجرای برنامه مشارکتی _حمایتی بهبود رشد و تغذیه کودکان
- مشاوره تغذیه و رژیم درمانی مادران باردار، دانش آموزان و کودکان زیر 8 سال
- برگزاری کارگاههای آموزشی جهت پرسنل بهداشت خانواده مراکز بهداشتی وبهورزان
- برگزاری جلسات بازآموزی جهت بهورزان
- برگزاری جلسات آموزش تغذیه در اماکن برونبخش
- تهیه و توزیع رسانه های آموزشی در زمینه تغذیه
- پایش و نظارت بر مراکز، پایگاهها و خانه های بهداشت تحت پوشش
- جمع آوری اطلاعات و آمار از مراکز تحت پوشش، تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده براساس فرمهای آماری موجود و طراحی مداخله جهت رفع مشکلات
- ارائه توصیه های تغذیه ای متناسب با سن کودک
- ارائه توصیه های تغذیه ای به مادران باردار و ارجاع موارد دارای اضافه وزن، چاقی، لاغری، وزن گیری نامطلوب، بیماریهای مختلف و ... به کارشناس تغذیه.
- ارائه ی آموزش ها در خصوص عناوین تغذیه از جمله بهبود رشد و تغذیه کودک، پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، پیشگیری از اختلالات ناشی از فقر آهن، الگوی صحیح مصرف روغن، تغذیه دوران بارداری، تغذیه دوران سالمندی و ... به مراجعین.
- بازدید از فروشگاه موادغذایی تعیین شده جهت طرح کودکان مشارکتی وحمایتی وتکمیل چک لیست مطابق دستورالعمل
- بازدید از روستامهد وتکمیل چک لیست جهت تامین یک وعده غذای گرم وتن سنجی کودکان تحت پوشش برنامه طی2بار در سال
- بازدید از بوفه مدارس وتکمیل چک لیست توسط کارشناسان تغذیه
- برگزاری بسیج ملی تغذیه وروز جهانی غذا وتخم مرغ وجمع آوری وارسال مستندات به معاونت