برنامه بهبود تغذیه
کارشناس برنامه : مهتاب السادات موسوی
هدف این برنامه کمک به بهبود کیفیت تغذیه و امنیت غذایی مردم از طریق ارتقاء سطح سواد و فرهنگ تغذیه ای و کاهش بار بیماری های غیر واگیر مرتبط با تغذیه است، که با استفاده از تمهیداتی از قبیل اطلاع رسانی و آموزش، تحقیق، پایش و اقدامات پیشگیری و مشاوره تغذیه تحقق می یابد.
شرح وظایف :
· تدوين برنامه عملياتي واجراي آن
برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید((IDD
· توزیع و نظارت بر آهن یاری و آموزش تغذیه دختران متوسطه اول و دوم، جهت ارتقا سطح سلامت و آگاهی تغذیه ای دانش آموزان دختر
· برنامه پیشگیری و کنترل کم خونی فقر آهن(IDA)
-
همکاری با کمیته امداد امام خمینی ( ره) جهت اجرای برنامه مشارکتی _حمایتی بهبود رشد و تغذیه کودکان
-
مشاوره تغذیه و رژیم درمانی مادران باردار، دانش آموزان و کودکان زیر 8 سال
-
برگزاری کارگاههای آموزشی جهت پرسنل بهداشت خانواده مراکز بهداشتی وبهورزان
-
برگزاری جلسات بازآموزی جهت بهورزان
-
برگزاری جلسات آموزش تغذیه در اماکن برونبخش
-
تهیه و توزیع رسانه های آموزشی در زمینه تغذیه
-
پایش و نظارت بر مراکز، پایگاهها و خانه های بهداشت تحت پوشش
-
جمع آوري اطلاعات و آمار از مراکز تحت پوشش، تجزيه و تحليل اطلاعات جمع آوري شده براساس فرمهاي آماري موجود و طراحی مداخله جهت رفع مشکلات
-
ارائه توصیه های تغذیه ای متناسب با سن کودک
-
ارائه توصیه های تغذیه ای به مادران باردار و ارجاع موارد دارای اضافه وزن، چاقی، لاغری، وزن گیری نامطلوب، بیماریهای مختلف و ... به کارشناس تغذیه.
-
ارائه ی آموزش ها در خصوص عناوین تغذیه از جمله بهبود رشد و تغذیه کودک، پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، پیشگیری از اختلالات ناشی از فقر آهن، الگوی صحیح مصرف روغن، تغذیه دوران بارداری، تغذیه دوران سالمندی و ... به مراجعین.
-
بازدید از فروشگاه موادغذایی تعیین شده جهت طرح کودکان مشارکتی وحمایتی وتکمیل چک لیست مطابق دستورالعمل
-
بازدید از روستامهد وتکمیل چک لیست جهت تامین یک وعده غذای گرم وتن سنجی کودکان تحت پوشش برنامه طی2بار در سال
-
بازدید از بوفه مدارس وتکمیل چک لیست توسط کارشناسان تغذیه
-
برگزاری بسیج ملی تغذیه وروز جهانی غذا وتخم مرغ وجمع آوری وارسال مستندات به معاونت
|
|